Rozdiel medzi hokejkami CCM Ribcor, SuperTacks a Jetspeed

Často sa pýtate na otázku, aký je rozdiel medzi hokejkami CCM v jednotlivých modelových radách Ribcor, Tacks alebo Jetspeed. Veríme, že Vám týmto článkom priblížime ich rozdielne vlastnosti. Jedná sa o aktuálne modely hokejok CCM v sezóne 2018/19.  Porovnanie hokejok CCM Ribcor Trigger 3D, SuperTacks AS1 a Jetspeed.

 

HOKEJKY CCM RIBCOR TRIGGER 3D


Hokejky CCM Ribcor Trigger

Low Kick stick – hokejka Ribcor s viac flexibilnou časťou na spodnej časti palice. Od čepele asi do tretiny shaftu je tzv. „zóna flexu“ (zelená farba v popise) - tu je hokejka najviac pružná. Priamo nad „flex zónou“ prechádza to „stiff zóny“ (červená farba v popise), kde je palica najtvrdšia – miesto držania spodnej ruky hráča. Hokejka umožňuje rýchlu strelu bez väčšej námahy vďaka predĺženej pružnej časti, ktorá umožňuje dlhšie vstrebanie energie a následnú rýchlu a presnú strelu. Čepeľ hokejky je takmer po celej dĺžke normálny, len špička čepele je spevnená.

Výhodná hokejka pre hráčov s rýchlou streľbou zápästia a rýchlym švihom najmä v blízkosti brány. Typickým príkladom hráča pre túto hokejku je Sidney Crosby. Rýchle ruky so skvelou palicovou technikou, prekvapivá strela s minimálnou prípravou a presné rýchle prihrávky.

HOKEJKY CCM JETSPEED
 

Hokejky CCM Ribcor Trigger

Hybridný Kick point – hokejka Jetspeed je rozdelená na flexibilnú zónu, tvrdšiu zónu a opäť flexibilnú zónu. Od čepele asi 20-25 cm sa nachádza „flex zóna“ – pružnejšia zóna, ktorá prechádza do „stiff zóny“ – pevnejšej časti a nad touto časťou je opäť zóna flexibilnejšia – pružnejšia. Palica funguje ako kĺb, ktorý sa ohýba z oboch strán, ale v strede je pevný. Čepeľ hokejky je po celej dĺžke normálna, ale má špecifickú štruktúru, ktorá zabraňuje ohýbaniu čepele pri tvrdých príklepových alebo „one-timer“ strelách.
 
Výhodná pre široké spektrum hráčov, pretože umožňuje hráčom aj rýchlu strelu zápästím s dlhšou prípravou, ako aj silné tvrdé strely príklepom alebo „one-timer“ strely. Podľa pozície spodnej ruky hráča sa hokejka prispôsobí tak rýchlej streľbe, ako aj tvrdej rane s lepšou kontrolou presnosti a tvrdosti. Typickým príkladom takéhoto profilového hráča je Connor McDavid.

 

HOKEJKY CCM SUPER TACKS AS1

Hokejky CCM SuperTacks AS1

Mid Kick stick – hokejka Tacks s flexibilnou zónou v strede palice. Od čepele do tretiny palice je „stiff zóna“ kde je palica spevnená – tvrdšia. „Flex zóna“ je priamo v strednej časti, kde má najčastejšie hráč svoju spodnú ruku. Pružnejšia stredná časť umožňuje dlhší presun energie do palice, zatiaľ čo spodná pevnejšia časť zaručuje stabilitu strely a tým aj jej presnosť. Čepeľ hokejky je po celej svojej dĺžke spevnená proti nechceným ohybom.

Výhodná pre šikovných hráčov so silnou strelou ako Brent Burns – na jednej strane dokáže byť pružná pre strelu zápästím, a zároveň je pevná pre tvrdé rany, ktoré prestrelia všetko.


CCM hokejky

 

Napriek týmto špecifikám nikdy nie je určené, že jedna alebo druhá hokejka je určená práve pre opísaného typologického hráča. Každý by si mal vyskúšať viacero hokejok a vybrať si, čo je pre neho najvýhodnejšie a čo mu najlepšie sedí.

V tabuľke dolu je uvedený obrazový popis jednotlivých palíc a ich špecifických flexi alebo stiff zón:

 

Vlastnosti hokejok CCM